om att fylla tjugi.


Lördag kväll och en bästa vän flyger runt på golvet i euforisk lycka över att fylla tjugo. Det dansas, dricks shot efter shot efter vin efter shot och ögon blir dimmiga, skratten högre, dansen galnare. Hand i hand till Bongo. Dansbattle på det ickeexisterande dansgolvet, nekande av mer alkoholförtäring fast egentligen är vi ju bara glada, ännu mera dans och ja må hon leva uti hundrade år. Varm i kroppen av kärlek till alla människor runt omkring mig. Sen går vi hemåt jag och han. Pratar livligt om töntiga bartenders och somnar med kläderna på. Vi två. Ett perfekt litet team. Det kanske tar emot men vi hör ihop och inget kan ändra på det. 

Söndag alldeles för tidig morgon. Vaknar av ett dudunk-dudunk-dudunk-dudunk inuti huvudet. Försöker somna om, kramar hårt på Andreas men tvingar i andra sekunden upp honom för jag. måste. ha. mat. Och så slår det oss plötsligt att släktkalas vankas och vi måste baka tusentals kakor och vi vill ju bara sova. Ensamma på ett bageri bakar vi (läs: han) och jag älskar att se på när han proffsigt mäter upp mjöl socker choklad kakao. Äter sjuka mängder thaimat, bakar lite till. Sen i ilfart mot mamma och pappa och vi spiller vaniljsås över hela bilgolvet. Kramar om familj mostrar mormor farmor och blir så himla glad för genomtänkta fina presenter just till mig. 

Måndag morgon. Vaknar halvfemnågonting och kan inte somna om fast får vänta fyra timmar på att bli firad. Den som väntar på något gott och så vidare fast jag skäms mest över att vara så ivrig för herregud jag fyller ju tjugo men sådär kommer det nog alltid vara på mina födelsedagar. Blir firad med fina presenter, massa kramar och pussar och i köket väntar stor gofrulle med allt jag älskar i frukostväg. Resten av dagen spenderas i grilldoftande inredningsdrömmar och jag mår så förbannat bra är så förbannat lycklig är så himla kär. 

(Vill visa fina bilder men har visst lyckats ta sönder den himla sladden till min himla hårddisk där alla himla bilder ligger.)

RSS 2.0